Wat we doen

klanten vertellen
S.B. - metaalsector
D.H. - metaalsector
W.M. - grafische sector
K.D. - grafische sector
H.C. - metaal-automobiel sector

S.B. – metaalsector

De opdracht :
BE-support werd ingeschakeld voor de ondersteuning van de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming.

De opdracht bestond onder meer uit:
· een risicoanalyse;
· projectopvolging rond milieu & veiligheid;
· bedrijfsinterne opleidingen over wetgeving;
· sensibilisering omtrent welzijn en preventie.

BE-support schetste de typische problemen en gevaren, schatte de risico’s in en formuleerde voorstellen voor preventiemaatregelen. Ook logistieke projecten behoorden tot de opdracht: BE-support lichtte de logistieke processen door met het oog op arbeidsveiligheid, formuleerde voorstellen voor verbetering en maakte actieplannen gebaseerd op de resultaten van de risicoanalyses.

De BE-support meerwaarde:
BE-support leefde zich zeer snel in in de bedrijfsituatie. Dank zij de ruime expertise (mechanica, elektriciteit, bouw, ICT, netwerken, LS, HS) leverde BE-support de gewenste resultaten binnen de vooropgestelde tijdspanne.

D.H. –metaalsector

De opdracht:
BE-support supporteerde en adviseerde de implementatie van het ISO9001 v 2008 kwaliteitsmanagementsysteem.

De BE-support meerwaarde:
“BE-support verraste ons met zijn pragmatische aanpak en met snelle resultaten. BE-support deelde gul zijn kennis en ervaring en bezorgde onze medewerkers zo een gedegen opleiding ‘on the job’. BE-support paste zich snel aan onze bedrijfscultuur aan, wat leidde tot een aangename samenwerking en kwalitatieve resulataten. In de toekomst doen wij zeker nog een beroep op de diensten van BE-support.”
Verantwoordelijke kwaliteit, D.H.

W.M. – grafische sector

De opdracht:
Tijdens de opstart van dit bedrijf ondersteunde BE-support de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming. Sinds mei 2008 wordt BE-support ingeschakeld om het bedrijf volledig bij te staan in al zijn verplichtingen inzake veiligheid en het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW).

De BE-support meerwaarde:
“Wij appreciëren ten zeerste de 'down to earth' aanpak. BE-support werkt altijd nauwkeurig en resultaatsgericht. BE-support wordt gewaardeerd door medewerkers uit alle lagen van het bedrijf.”
Zaakvoerder, W.M.

K.D. - grafische sector

De opdracht:
Als externe partner voerde Eddy de risicoanalyses van het nieuwe machinepark uit. Hij legde ze gebruiksklaar en leesbaar voor.

De BE-support meerwaarde:
“Eddy leerde ik kennen in de cursus preventieadviseur in KaHo Sint-Lieven. Toen al zag iedereen dat Eddy de veiligheidsmaterie perfect beheerst. Hij gaf blijk van veel ervaring, correcte omgang met de wetgeving, maar vooral van veel creativiteit en een goede dosis gezond verstand. Net dat maakt Eddy goed in zijn vak: hij legt de zaken in mensentaal uit én overtuigt zowel werkgevers als werknemers van het belang van veiligheid. Eddy zorgt bovendien altijd voor een correcte en tijdige afsluiting van je dossier. Dat alles maakt hem wat mij betreft de perfecte externe partner.”

HC – metaal-/automobielsector

De BE-support meerwaarde:
“Eddy past zich gemakkelijk aan de werkomgeving aan zonder zijn eigenheid te verliezen. Hij slaagt erin om met alle medewerkers van het bedrijf (van arbeider tot manager) passend en vlot om te gaan. Zijn aanpak, eerst luisteren naar alle betrokkenen en dan eenvoudige en uitvoerbare voorstellen uitwerken, leidt naar succesvolle oplossingen. Zijn oplossingen getuigen bovendien van een rijke ervaring en een gedegen kennis op het vlak van veiligheid en milieu. Samenwerken met Eddy is aangenaam en verrijkend. Zo ga je hem al snel als een perfecte collega beschouwen.”